Nazaj na blog

Avtomobilizem skozi oči naših strokovnjakov

Ali so kilometri pri avtomobilih iz Nemčije realni ?

december 24, 2018

Še vedno kot največjo bojazen pri strankah opažamo, kako je z realnostjo kilometrov pri avtomobilih iz Nemčije.

Da Vas pomirimo :
V Nemčiji je od leta 2005 v veljavi poseben člen v zakonu o cestnem prometu in sicer 22.člen ”Zloraba števca prevoženih kilometrov in omejevalnikov hitrosti”.
Ta člen določa kazen za ‘vrtenje’ števcev in sicer se kazen za fizične prodajalce določi z do 1 leta zapora in denarno kaznijo, za pravne osebe pa z odvzemom licence in do 3 let nezmožnosti odprtja nove dejavnosti.
Temu posledično, se tovrstnih napak pojavi izjemno malo – pri resnih in večjih avto-hišah pa dobesedno nikoli. Vsaka bolj resna avtomobilska hiša se Vam pisno obveže za realnost kilometrov – pri tem pa se zavedajo, da se jim v primeru goljufije odvzame licenco za vedno in dejavnost za 3 leta. Tega pa nobeden ne upa riskirati.

Problem ‘vrtenja’ števcev nastane ravno v Sloveniji. Torej Slovenski prodajalci avtomobilov, vozilo, ko že pride iz Nemčije velikokrat zlorabijo njegove dejanske kilometre. ‘Čudežno’ se izgubijo servisne knjige in kar vsak avto ima ‘Slovenskih-magičnih’ 130.000 km.
Zaradi tovrstnih bojazni pri nam nudimo vsaki stranki proti malem doplačilu možnost ogleda vozila v Nemčiji, kjer si lahko sama na lastne oči vozilo prej ogleda in prepriča v verodostojnost podatkov. Pravtako se v Nemčiji vodi dodatna evidenca kilometrov na tehničnih pregledih.

Pri KICKDOWN-u opozarjamo, da bodite resnično pazljivi pri nakupu rabljenega vozila.
Dobro preverite zgodovino, servisne knjige, številke šasije, število lastnikov, vozilo premerite z merilcem laka, če ni bil barvan, poglejte motor in podvozje, da vozilo ni bilo na ličarski mizi.
Ni težava, če je bilo vozilo rahlo karambolirano (kjer se menja zgolj luč, maska, blatnik ipd.) – težava lahko nastane, ko se vozilo zamakne. Potem ga nobeden več ne spravi na nivo, kot je bil iz tovarne. Se pa velikokrat izplača kupiti rahlo poškodovano vozilo in ga v Sloveniji popraviti, saj je ličarska ura pri nam mnogo cenejša, kot v Nemčiji.

Zaključujemo, da je ravno nakup vozila iz Nemčije bistveno bolj varen glede realnosti podatkov in kilometrov, napram Sloveniji.

 

Preberite tudi

december 11, 2018

Kdaj se odločiti za pogon na vsa 4 kolesa ?

december 10, 2018

Ročni menjalnik ali avtomatski ?

Pošlji povpraševanje